Waarom een goede zonnebril?

Veel mensen vragen zich af waarom een goede zonnebril zo belangrijk is. Dat UV-straling schadelijk is voor de huid, weten de meeste mensen wel. Dat hetzelfde geldt voor de ogen, weten helaas veel mensen niet.De schade merk je dan ook niet meteen, maar op latere leeftijd kan dit het verschil betekenen tussen goed blijven zien, of slechtziend worden.

UV-straling kan zonder bescherming permanente schade aan het oog veroorzaken. Overmatige blootstelling aan UV-straling verhoogt het risico op staar (vertroebeling van de ooglens) en maculadegeneratie (netvliesveroudering). Voor de ogen geldt hetzelfde als voor huidkanker, het effect treedt op na vaak en veel blootgesteld worden aan UV-straling. Een goede zonnebril is dan ook heel belangrijk!

Waar moet je op letten wanneer je een zonnebril koopt?

Allereerst moet je jezelf afvragen waar je de zonnebril voor wil gaan gebruiken. Zit je vaak in de auto, ben je vaak op het water te vinden, ga je hem gebruiken voor het sporten of wil je gewoon heerlijk rustig op een terrasje zitten met een leuke, hippe zonnebril? Elk gebruik vraagt om een specifieke zonnebril.

Zit je vaak in de auto met laagstaande zon, of ben je vaak op het water te vinden? Je hebt dan niet alleen last van reflecties van bovenaf, maar ook van de weerkaatsing van het water of het asfalt. Je kunt dan het beste een gepolariseerde zonnebril nemen. Bovendien mag in de auto het glas niet te donker zijn. Dit kan ongelukken veroorzaken wanneer je een tunnel in rijdt. Heb je geen sterkte nodig dan kun je hem natuurlijk afzetten, maar heb je een sterkte, dan is dit natuurlijk niet zo praktisch;-)

Zit je vaak op de fiets, of ben je aan het hardlopen? Eigenlijk is het bij elke sport belangrijk om een bril te dragen die aerodynamisch is, zodat je ogen goed afgesloten worden tegen Uv-straling, maar ook tegen wind en beesten. Bovendien mag er in een sport (zonne-)bril geen metaal zitten! Krijg je een bal of hockeystick tegen je bril aan, dan wil je geen metaal in je oog krijgen.

Het montuur moet niet te klein zijn, lekker zitten en je moet je er prettig bij voelen. Test goed uit welke kleur glazen bij je past. Met bruine glazen ziet de wereld er net iets gezelliger uit dan bij een grijs of groen glas. Heb je vaak hoofdpijn? Kies voor een donkere, koele kleur.

Wat natuurlijk het allerbelangrijkst is, voor welke activiteit je hem ook gaat gebruiken, dat hij 100% UV-bescherming biedt, zodat je onbezorgd van de zomer en het zonnetje kunt genieten!

Wil je meer weten? We helpen je graag in de winkel om de juiste zonnebril te vinden! We denken graag met je mee, welke zonnebril het beste bij je past qua type en kleur glazen. En natuurlijk dat je bril goed bij je uiterlijk en stijl past!

Tot gauw!

Groetjes,
Chantal