UV-straling

Wat doet UV-straling op het oog? Veel mensen weten dat ultraviolette straling schadelijk is voor de huid. Maar er zijn maar weinig mensen die weten dat die straling ook niet goed is voor je ogen.

Behalve onze huid, zijn ook onze ogen uiterst gevoelig voor schade die wordt veroorzaakt door zonlicht.

Het schadelijke effect van UV-straling neemt toe naarmate er langere blootstelling plaatsvindt, net als bij de huid. Het verhoogt de kans om cataract (staar) of macula degeneratie te krijgen en ook op de oogleden kunnen huidafwijkingen ontstaan. Vandaar dat een goede (zonne)bril echt verstandig is als je naar buiten gaat.

Macula degeneratie is een oogaandoening waarbij er een grijze vlek in het midden van het gezichtsveld ontstaat. Dit kan hinderlijk zijn in het dagelijkse leven omdat dit deel ons helpt om objecten duidelijk te zien en het mogelijk maakt om taken te verrichten zoals lezen en autorijden.

Macula degeneratie is de grootste oorzaak van slechtziendheid onder volwassenen vanaf 50 jaar.

We smeren ons goed in als we bewust de zon in gaan en we zetten hopelijk een goede zonnebril op. Maar wat doen we als het iets minder mooi weer is? Wist je dat de intensiteit van UV-straling het hoogst is op een heldere dag met een temperatuur van 12 graden? In veel dagcrèmes en make-up zit een UV bescherming, dus kun je ervan uit gaan dat je beschermt bent, maar je zonnebril zet je met dit weer niet op.

Zeiss heeft nu op alle glazen 100% UV protectie zitten, zowel op de zonneglazen als op de gewone blanke glazen. Hoe fijn is het om onbezorgd naar buiten te kunnen en te weten dat je bril je beschermt tegen de UV-straling? Ook voor kinderen is dit ontzettend belangrijk. We smeren factor 50 op wanneer ze heerlijk buiten gaan rennen, maar de ogen beschermen we niet.

Kom langs in de winkel voor alle informatie over de goede bescherming van het oog.

Nu tijdelijke introductiekorting:
€50 korting op een paar enkelvoudige Zeiss glazen.
€100 korting op een paar multifocale Zeiss glazen

Groetjes,

Chantal