De struggles van een brildrager Part 4

Vakantiestress

Nou, in dit geval niet alleen brilstruggles, maar ook lenzenstruggles…
Ik ben over het algemeen ontzettend happy met mijn lenzen, maar soms….

Zo begint de vakantie met de reis er naartoe…. Goed voorbereid is het halve werk, dus op vakantie gaat mee; lenzen, doosje, reservedoosje, vloeistof, eentje in mijn koffer en 1 in de handbagage (klein flesje, anders krijg je hem natuurlijk niet door de douane), oogdruppels, bril, reservebril, zonnebril (het liefst 2;-)), oh ja , en natuurlijk reservelenzen. Met andere woorden… Ik heb al een hutkoffer nodig voor mijn oogonderhoud, zeg maar!

Je denkt misschien, een beetje overdreven allemaal, maar ik zal je uitleggen waarom. Ik ga een tijdje terug in de tijd…  Met het vliegtuig op vakantie. Toen droeg ik nog harde lenzen. Ik had natuurlijk ook een bril, anders wordt het toiletbezoek ’s nachts echt een probleem. Dus lenzen en mijn bril mee. Het begon al in het vliegtuig…. Bril en vloeistof keurig in mijn koffer gedaan, maar wat blijkt…. De lucht in het vliegtuig is zo ontzettend droog!!! Na 1,5 uur in het vliegtuig gezeten te hebben, zaten mijn lenzen al zo ontzettend vervelend! Maar ja, de bril en vloeistof ligt natuurlijk in mijn koffer….. in het bagageruim…

Je snapt het, boekje lezen, filmpje kijken… Niet de beste vlucht ooit, zeg maar… Bij aankomst op het vliegveld met de bus naar het hotel gebracht… Ja hoor, airco. In het hotel… Airco! Zo lekker als je droge ogen hebt… NOT! Maar gelukkig eenmaal aangekomen in het hotel, rustig de koffer uitgepakt en direct mijn bril opgezet.

Na een nacht slapen, op naar het zwembad. Nu is chloor niet prettig voor je ogen/lenzen, maar zoutwater is ook niet de lekkerste combi. Dus netjes met mijn hoofd boven water blijven en vooral de spetters vermijden.. Dit ging een aantal dagen best goed. Afgezien van het feit dat mijn lens toch bijna een keer in het zwembad verdween en het ’s avonds toch wel lekker was om mijn lenzen uit te doen, ging het prima.

Tot die bewuste ochtend… Ik stoot mijn hoofd tegen het keukenkastje en krak, bril doormidden! Nu mag mijn bril altijd kapot gaan, want ik kan altijd sleutelen aan mijn bril of snel onderdelen bestellen, maar dus niet op vakantie!!!!

Dus met het idee dat als ik een lens kwijtraak mijn vakantie toch echt over is…. (sterkte ongeveer – 10.00 weten jullie nog;-)) Was ik toch echt genoodzaakt een nieuwe bril aan te schaffen in het buitenland.

Dus na toch aardig wat stress te hebben gehad, snappen jullie dat ik altijd het zekere voor het onzekere neem en ik met een hutkoffer oogonderhoud op reis ga!

Fijne vakantie!

 

Groetjes,
Chantal