Een oogmeting bij Ponsioen Optiek

Een indicatie oogmeting duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Wij verrichten een objectieve refractie en adviseren u graag.

Een allround oogmeting duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Wij nemen graag de tijd voor u. Naast de gebruikelijke subjectieve refractie, verrichten wij een nachtzichtmeting, onderzoeken wij ook direct de gezondheid van uw oog, wordt de oogdruk gemeten en indien nodig worden er ook prisma aangemeten. Een totaalpakket oogzorg dus.

Oogmeting voor contactlenzen of de juiste bril

De allround oogmeting bij Ponsioen Optiek wordt altijd uitgevoerd door een erkende en gediplomeerde Opticien en/of Contactlensspecialist. We nemen ruim de tijd om de meting zo nauwkeruig mogelijk uit te voeren. Ook voor een prismameting kunt u bij Ponsioen Optiek terecht.

Bij een contactlensaanpassing wordt naast de gewone oogmeting het oog tevens gecontroleerd met de spleetlamp (microscoop) en de cornea-topograaf om zo de juiste lens te bepalen.


i.Scription
Met de ZEISS nachtzichtmeting simuleren wij donkere omstandigheden en sporen we alle oogfouten op die verantwoordelijk zijn voor een onscherp zicht ‘s nachts. Brildragers, maar ook mensen die geen bril dragen, hebben vaak last van reflecties, halo’s of verstrooiing van licht, vooral bij autorijden in de schemering of ‘s nachts. Op basis van de resultaten uit de meting kunnen we een op maat gemaakt brillenglas maken dat het zicht optimaliseert. Deze technologie heet i.Scription® van ZEISS.

Waarom kiezen voor een oogmeting bij Ponsioen Optiek?

Gediplomeerd personeel
Bij Ponsioen Optiek wordt u altijd geholpen door een zeer bekwame en gediplomeerde Opticien en Contactlensspecialist. Daarnaast beschikt ons team over vele jaren ervaring in de optiekbranche.


Persoonlijk advies
Als u bij Ponsioen Optiek komt voor een oogmeting, dan nemen we graag ruim de tijd voor u en krijgt u gegarandeerd een persoonlijk advies. Bij ons staan goede service en een gedegen persoonlijk advies op nummer 1.

 

Samenwerking St Antonius Ziekenhuis Woerden

Op 1 juli 2015 is Ponsioen Optiek een samenwerking aangegaan met de afdeling Oogheelkunde van het St. Antonius Ziekenhuis te Woerden. Mocht er tijdens ons refractie- /oogonderzoek een extra controle nodig zijn van de oogarts, verwijzen wij u graag door naar het dit ziekenhuis. Is er ook nog spoed, dan is direct contact met de oogarts mogelijk.

Het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden heeft korte wachttijden en een zeer deskundig team. We zijn erg blij met deze samenwerking.

Second opinion
Bent u niet tevreden met uw huidige bril, kijkt de bril niet naar verwachting of heeft u andere klachten? Kom dan naar Ponsioen Optiek voor een second opinion. Wij controleren uw huidige bril en geven u een persoonlijk advies. Voor zowel enkelvoudig, multifocaal of bifocaal kunt u bij ons terecht.