Je baby of kind heeft een bril nodig?!

Alhoewel het vaak voorkomt, schrik je als ouder vaak toch wel een beetje als blijkt dat je kind een bril nodig heeft. Vaak wordt het geconstateerd op het consultatiebureau of op school wanneer de kinderen gaan leren lezen en schrijven.

Het oog van een kind heeft een groot accommodatievermogen, waardoor ze tot op zekere hoogte de sterkte weg kunnen accommoderen. Hierdoor lijken kinderen normaal te functioneren. Pas als een nieuwe bril echt gedragen gaat worden, zie je het effect. Details worden veel beter waargenomen. Een boom heeft blaadjes en is geen groene wolk, of een muur bestaat uit steentjes en is niet een groot vlak;-) Dit zijn maar een paar opmerkingen die we vaak horen.

Er zijn ook veel andere klachten die op te lossen zijn met een bril. Denk aan hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen, letters door elkaar halen, dubbelzien.

Als blijkt dat je kind een bril nodig heeft, hebben we tegenwoordig ontzettend veel keuze in leuke, hippe monturen. Zeker als ze de bril zelf mogen maken en bij het dragen van de bril het een stuk beter kunnen zien, gaat het vrijwel direct goed. Een gym-/ sportbril of reservebril kan voor de wat beweeglijkere kinderen een uitkomst zijn;-)

Maar wat als je baby of peuter een bril moet? Aan een baby is lastig uit te leggen dat de bril op moet blijven, de kans dat de bril vaak valt, afgetrokken wordt of een stootje krijgt is groot. Daarom hebben we speciale babybrillen. Deze brillen zijn gemaakt van kunststof, zijn zeer flexibel en bevatten geen metalen onderdelen. Vooral dat laatste is fijn, want mocht je kindje toch vallen, dan is het risico op schade aan het gezicht een stuk minder. Bovendien heb je bij babybrillen de keuze om er pootjes op te zetten of om er een soort sportband op te plaatsen.  Dit zit stevig, ze kunnen de bril minder makkelijk afdoen en het is niet erg als ze met de bril in slaap vallen.

Mocht je het vermoeden hebben dat je kind een bril nodig heeft, kom dan voor advies naar de winkel. We helpen je graag!

Groetjes,
Chantal