Sebastiaan Ponsioen

Sebastiaan Ponsioen

Opticien & Contactlensspecialist

Inmiddels ben ik alweer 23 jaar met plezier werkzaam in de optiekbranche, waarvan bijna 11 jaar als mede-eigenaar, samen met mijn echtgenote Chantal, van Ponsioen Optiek. We zijn op 27 november 2010 begonnen met de winkel.

Mijn passie ligt voornamelijk bij het oogmeten, om de hoogst mogelijke gezichtsscherpte te bereiken. Ook binoculaire testen en prismametingen horen daarbij. Daarnaast geniet ik van het adviseren en aanmeten van monturen en contactlenzen. Ik ben ook praktijkopleider voor toekomstige opticiens en contactlensspecialisten.

Het is elke dag weer een feest om samen met ons team te mogen werken aan een beter zicht.

Chantal Ponsioen

Chantal Ponsioen

Opticien & Contactlensspecialist

Na alle opleidingen te hebben afgerond en heel wat jaren optiekervaring werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dit werd een eigen winkel, Ponsioen Optiek. Onze droom kwam uit!

Mijn passie is het optiekvak uitdragen helemaal zoals wij dit voor ogen hebben! Van oogmeting tot een passende bril aanmeten met de mogelijkheid tot compleet make-up styleadvies. Maar ook het technische aspect in de werkplaats waar de brillen gemaakt worden en waarbij de kinderen mij helpen bij het maken van hun nieuwe bril.

Kim de Jong

Kim de Jong

Opticien & Contactlensspecialist

Vijf jaar geleden ben ik begonnen bij Ponsioen Optiek als verkoopmedewerkster. Het werk vond ik zo interessant dat ik erg nieuwsgierig werd naar het beroep Opticien. Inmiddels ben ik gediplomeerd Opticien en Contactlensspecialist.

Voordat ik aan de optiekopleiding begon heb ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd. Juist daarom vind ik het zo leuk dat wij met Eye Care Cosmetics werken. Een speciale make-uplijn voor contactlensdragers en mensen met een gevoelige huid en ogen. Ik ben erg blij dat ik nu een combinatie van 2 passies heb gevonden bij Ponsioen Optiek.

De gemoedelijke sfeer van de winkel, de collecties en het gezellige team maakt het werken bij Ponsioen Optiek ontzettend fijn. De vele bijzondere merken maken het erg leuk om de klanten te adviseren bij de keuze naar de perfecte bril.

Frieda Toman

Frieda Toman

Allround verkoopmedewerkster

Na een jarenlange staat van dienst in de juweliersbranche ben ik in 2015 overgestapt naar Ponsioen Optiek. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden! Het adviseren van mensen bij het uitzoeken van een nieuwe bril is leuk en ligt niet heel ver van mijn vorige baan, waarin ik mensen hielp bij het uitzoeken van juwelen. Uiteindelijk is een bril toch een sieraad in het gezicht.

Mijn passie voor mode en kunst zie je terug in mijn montuur keuze. Mijn favoriete merk is Lamarca Eyewear. Deze monturen zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en hebben bijzondere prints en prachtige kleurstellingen.

De winkel

Ponsioen Optiek is gevestigd in de Julianastraat te Alphen aan den Rijn, in een prachtig gerenoveerd pand uit 1830, waar vroeger een van de eerste Albert Heijn vestigingen in Nederland zat.  Sebastiaan en Chantal Ponsioen, beiden gediplomeerd en erkend opticien & contactlensspecialist, zijn sinds november 2010 de trotse eigenaren van Ponsioen Optiek waar persoonlijke aandacht, vakmanschap en goede service vanzelfsprekend zijn. Oogmetingen en prismametingen zijn bij Ponsioen Optiek vakwerk en het leveren van hoogwaardige oogzorg is onze nummer 1 prioriteit.

In onze gezellige winkel is vooral aandacht besteed aan de nieuwste meetapparatuur waarmee we uw ogen op een honderdste nauwkeurig kunnen meten en uw bril op een tiende mm nauwkeurig kunnen aanmeten. Ook de werkplaats, die te vinden is op de tussenverdieping, is ingericht met de nieuwste slijpmachines waarmee de glazen nog ambachtelijk worden geslepen.

Bent u op zoek naar een leuke, trendy, moderne of juist klassieke bril? Dan bent u bij Ponsioen Optiek aan het juiste adres! Ons team van opticiens & contactlensspecialisten, verkoopadviseurs en make-upstylisten nemen uitgebreid de tijd voor u om de perfecte bril te vinden en u te adviseren bij onze andere producten.