COOL TO SCHOOL

De scholen zijn bij ons weer begonnen. Met een klein beetje heimwee kijk ik terug naar de vakantie. Heerlijk relaxed, genieten, ontspannen met de kids. Maar goed, aan alles komt een eind, zo ook aan de vakantie. Met frisse moed beginnen we aan de week. Van te voren alle schoolspullen gekocht. Dit jaar voor het eerst 2 kinderen die naar de basisschool gaan.

Het voelt nog wel heel fijn om nog een kleintje thuis rond te hebben lopen. Voor de middelste zijn we snel klaar. We horen al weken dat het een CARS tas moest worden en natuurlijk een CARS broodtrommel en beker! Zo gezegd, zo gedaan. Een paar gymschoenen en hij is klaar. Van te voren goed bedacht welke kleding en schoenen hij aan gaat trekken. Nog even de kast aangevuld met wat nieuwe shirts…. Zo, eentje ready to go.

Nu de oudste. Haar waslijst is al iets groter. Ze gaat nu naar groep 3. Natuurlijk heeft ook zij een nieuwe  tas nodig (die oude kon echt niet meer, na lekkende bekers en koekkruimels, stiften etc. etc.) Afgezien van de gymspullen, die we elke keer weer opnieuw mee moeten nemen (Oh, als ik het maar niet vergeet!), heeft ze ook potloden, een etui en natuurlijk ook een nieuwe beker nodig. Ook voor haar weer de leukste outfit voor de dag gehaald.

Nou, daar gaan we dan maandag. Oef, weer even wennen hoor om zo vroeg op te moeten staan. De kinderen hebben er ook last van. Alle drie moeten we ze wakker maken. En dan vol goede moed en een beetje gezonde spanning gaan we allemaal op weg. Alles gaat goed, tot ik in de klas kom met Julia. Alles had ik tot in de puntjes geregeld, behalve haar bril! Tijdens de vakantie heeft ze haar bril veel minder op gehad. Tijdens het zwemmen en op het strand kan een beetje lastig zijn. Net zoals in de speeltuin en in het pretpark.

Maar hoe belangrijk is haar bril op school? Superbelangrijk natuurlijk! Zeker nu ze gaat leren lezen en schrijven. De juffen doen alles voor op het bord en dat zal ook lastiger te zien zijn. Maar gauw haar bril weer tevoorschijn halen, voordat ze alleen maar vermoeide ogen krijgt en het niet kan zien, of nog erger, met hoofdpijn thuiskomt. Gelukkig, ze zit vooraan in de klas, dat ene dagje is misschien nog even te overzien 😉

Mocht je het vermoeden hebben dat je zoon of dochter het niet altijd meer even goed ziet, of last heeft van hoofdpijn, concentratieproblemen en snel moe is. Wacht dan niet te lang om verdere klachten te voorkomen. We kijken het graag na en we hebben natuurlijk de leukste en hipste monturen van Alphen aan den Rijn, zodat de kids COOL TO SCHOOL kunnen!

 

Groetjes,
Chantal