Veel gestelde vragen

Tijdens deze halfjaarlijkse controle houden we de gezondheid van uw ogen goed in de gaten. Dit doen we door middel van foto’s, zodat we elk half jaar de vooruit- of achteruitgang van het oog goed in de gaten kunnen houden. Bovendien checken we elk half jaar de sterkte van de lenzen, zodat uw sterkte altijd up-to-date is.

Zorgt u ervoor dat u tijdens de controle altijd uw lenzen minstens 2 uur in heeft. Tijdens de controle kijken we hoe uw oog op de lens reageert en of de lens voldoende beweegt.

Een contactlens zit, anders dan een bril, op uw oog. Dit heeft veel voordelen, maar ook een heel aantal nadelen. De kans op zuurstoftekort, doordat een lens niet voldoende beweegt, en ontstekingen is groter. We bekijken tijdens de controle, elk halfjaar, of dit goed gaat en of er geen veranderingen plaatsvinden.

Was je handen grondig, zodat bacteriën geen kans krijgen. Gebruik bij afdrogen bij voorkeur papier of een theedoek!

Op je tong zitten heel wat bacteriën, die met plezier naar je lenzen verhuizen.

Kalk en micro-organismen kunnen je lenzen en je lenshouder aantasten.

Gebruikte vloeistof heeft onvoldoende ontsmettende kracht. Ook als je ze aanvult met nieuwe.

Gebruik koud water en laat je houder open en ondersteboven drogen op een schone tissue.

Je lenshouder regelmatig vervangen vermindert het risico op besmetting. Bij elke nieuwe flacon zit ook een nieuwe lenshouder bijgevoegd.

Zo voorkom je dat je vloeistof wordt vervuild.

Doorgaans moeten vloeistoffen binnen de 3 maanden na opening worden opgebruikt.

Volg het vervangschema en de aanbevelingen van je contactlensspecialist, zo voorkom je ontstekingen en irritaties.

Het zwemwater is nooit zo zuiver als het eruit ziet. Het fijnste is om daglenzen te gebruiken die je na afloop kunt weggooien. Wil je met maandlenzen zwemmen? Maak ze dan na afloop goed schoon.

Regelmatig op controle bij je contactlensspecialist is de beste garantie op comfortabel lensdragen en verkleint de kans op oogontstekingen en irritaties.

Nee, dit is niet mogelijk. Hiervoor dient een contactlensaanpassing uitgevoerd te worden om te bepalen welk type lens  met de daarbij behorende sterkte geschikt is voor uw ogen.